Kórházunk is COVID-ellátó intézmény lett | 2020-11-18


TOVÁBBI LÉPÉSEK
A VÍRUS MEGFÉKEZÉSÉRE
Kórházunk is COVID-ellátó
intézmény lett

Újabb értékes eszközök a gyógyítás,
a betegellátás szolgálatában

Az új típusú koronavírus-járvány 2. hulláma során az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának emelkedésére tekintettel, a betegek folyamatos ellátásának biztosítása érdekében ez év november 9-étől miniszteri rendelet alapján intézményünk is COVID ellátó kórházzá alakult, mely során köteles a kórházi ellátást igénylő középsúlyos és súlyos, igazolt COVID-19 fertőzött, valamint gyanús betegeket ellátni – tudatta a minap Pávkovics Gáborral Dr. Csizmadia Csaba. Alpolgármesterünk összefoglalójából az is kiderül: ezen intézkedésre tekintettel helyben a kórházi ágyak 40%-át biztosítják a fertőzött betegek ellátására.
További változás, hogy a sürgősségi ellátást nem igénylő beavatkozásokat, műtéteket bizonytalan ideig elhalasztják, de az utasítás hatályba lépését követően számos beavatkozást – kötelező jelleggel – továbbra is elvégeznek:

a sürgősségi eseteket folyamatosan ellátják (sürgősség szükség: egészségi állapotban bekövetkezett olyan változás, melynek következtében azonnali egészségügyi ellátás hiányában a beteg közvetlen életveszélybe kerülne, ill. súlyos vagy maradandó egészségkárosodást szenvedne)
transzplantációs  eljárások teljes köréhez tartozó, az intézményünkben elvégezhető vizsgálatok köre (természetesen a járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett)
az onkológiai ellátások és az ezekhez tartozó vizsgálatok, ideértve az onkológiai szűrővizsgálatokat is
kardiológiai ellátások köre (a szakmai kollégium ajánlása szerint)
az asszisztált reprodukciós eljárások működését biztosító vizsgálatok köre

Intézményünkben továbbra is él a teljes látogatási zárlat – írta Dr. Csizmadia Csaba –, kegyeleti okokból szigorú járványügyi szabályok betartása mellett, kérvényezés alapján közvetlen hozzátartozó rövid ideig tartó látogatást tehet (ennek formáját a rendelet részletesen szabályozza). Alpolgármesterünk rögzíti továbbá: tekintettel a COVID-os betegek ellátását biztosító elkülönített osztályrészek szükségességére, a jelenleg funkcionáló osztályaikat szakmacsoportok figyelembe vételével átcsoportosítják, új helyekre  költöztetik a kórház épületegyüttesén belül. A hozzátartozók tájékoztatásához szükséges telefonos elérhetőségeket a kórház honlapján találják meg az érdeklődők.

Megszokhattuk, hogy a kórház a nehezebb időszakokban is előre tekint, szüntelenül fejleszt, modernizál, pályázik, korszerűsíti és bővíti eszközparkját, emellett a betegek, ellátottak komfortját is javítani igyekszik. Ennek jegyében a napokban további, nagyértékű eszközök érkeztek egészségügyi centrumunkba, ezek beüzemelése, használatba vétele már megtörtént vagy folyamatban van: a kórház 11 elektromos- és 15 kórtermi ággyal gazdagodott, ezen felül 1 központi monitor, 10 IBP monitor, 10 dokkoló, 40 darab fecskendős infúziós pumpa, 10 volumetrikus pumpa és – a meglévők mellett – 4 db új lélegeztetőgép szolgálja a betegellátást, a gyógyító tevékenységet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-11-10 - 2020-11-30
Elmarad… Nem tartják meg… Törlik… Elhalasztják...
2020-11-11 - 2020-12-31
November 11-től új rendelkezések lépnek életbe
2020-11-12 - 2020-12-31
Koronavírus hírek, információk - Mohács is kötelező a maszk a piacon és a vásárokon!
2020-11-13 - 2020-12-15
Anett néni vizuköre (online kiállítás-megnyitó)
2020-12-05 - 2020-12-06
Idén is házhoz megy a Mikulás...

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!